Pontevecchio Ristorante

Italiensk Restaurant midt i København

Pontevecchio Ristorante

Italiensk Restaurant midt i København

Pontevecchio Ristorante

Italiensk Restaurant midt i København

Husets Vin / Vinkort

VINI BIANCHI – HVIDVINE –WHITE WINES


Vini della Casa - Husets hvidvine
239.- fl / 129.- ½ fl  / 59 gl

Pinot Grigio delle Venezie Uvam, Biscardo   
Blød og let aromatisk. Ideel velafstemt akkompagnement  til skaldyr og skaldyrs appetitvækkere, lette oste,  hvidt kød og fiskeretter. 
239,- Fl

Oropasso Chardonnay, Garganega, IGT Veneto, Biscardo         
69.- gl    159.- ½fl   299.- fl
Delikat blanding af Chardonnay og Garganega. En delikat  blomsteragtig hvidvin med antydninger af citrusfrugter.  Smagen er usædvanligt fin, let mineralsk og meget  velstruktureret samt velafbalanceret. .

Lugana Morena Bianca DOCG, Biscardo                                                           
329.- fl
Intens, med fine blomster- og frugtagtige noter med frisk,  mineralsk, struktureret og velafbalanceret.  Bedst til pasta,  risotto, supper, fisk, skaldyr, hvidt kød og modne oste. 

Soave Monte Ceriani, Vecchie Vigne, Tenuta Sant’Antonio,                       
349.- fl 
Vecchie Vigne Monte Ceriani er en spændende og anderledes  hvidvin, med en genkendelig smag. Nydes ideelt til forretter  og kolde anretninger, pasta, fisk og ris med grøntsager. 

Falanghina DOC, Terre Stregate             
319.- fl 
Falanghina er en meget behagelig drue med levende syre,  blomsternoter og mineralske toner. Selvom det er en tør vin  har den en intens smag af fersken og andre gule stenfrugter.  Denne vin har hele 3 glas i Gambero Rosso 

  Spumanti - mousserende vine


Prosecco Millesimato, Biscardo                                                                                                                         
289,- fl / 59,- gl.
Vinen har en flot strågul farve og en intens og aromatisk bouquet med antydninger af æble og fersken.  Sprudlende skønne bobler, som er fløjalsagtige med en harmonisk og aromatisk tør eftersmag.

 Rosato - Rosévin


2014 Pinot Grigio IGT delle Venezie , Biscardo
59.- gl   129.- ½fl   239.- fl 
Denne rosévin er lys, let og levende. Bouqueten er fuld af blomster og søde frugter. Smagen er blød og let på tungen. Nydes ideelt som apperitif, til lyst kød, pasta og frisk ost.

Scaia Rosato, IGT Veneto Tenuta Sant’Antonio
299.- fl
Denne skønne rosa rosévin er let og lys. Aromaerne er med friske noter af blomstrende roser og sommerfrugter. Smagen er velafbalanceret og blid.

   Rossi - Rødvine


Husets Rødvin                                                                                     
59.- gl    129.- ½fl    239.- fl 

ABRUZZO

Passo Perfetto, Terre Di Chieti, IGT, Chiantigiane
59.- gl   129.- ½fl   239.- fl
Det færdige produkt, er til prisen, en super lækker vin  som kan nydes på alle tider af døgnet – ideelt er vinen dog  specielt velegnet til kødretter, vildt, pastaretter og oste.  14% alkohol er der brugt fire forskellige druesorter –  Montepulciano, Cabernet Sauvignon, Merlot og Sangiovese 


PUGLIA


Primitivo di Manduria DOC, Riserva Carlo Sani 50 Anni
329.- fl

I glasset får du en intens og flot rubinrød vin. I næsen  fornemmer du en intens og kompleks bouquet med noter af  kakao, kaffe og vanilje. Smagen er dejlig velafbalanceret og  fyldig ligesom den er blød og rig på fine tanniner. Her  fornemmes også noter af kakao, kaffe og vanilje


SICILIA

Assurdo IGT Sicilia Rosso, Baglio Gibellina
319.- fl

60% Pinot Nero and 40% Nero D’Avola. Den har en intens  lys rød farve og en karakteristisk intens bouquet med et strejf  af tørrede frugter. Den smager varm og fyldig med et harmonisk  syreindhold og med bløde og elegante tanniner. Den passer perfekt  til pasta, rødt kød, vildt og modnet ost. 


PIEMONTE

Barbera D'Alba DOC, Podere Corsini
339.- fl

Barbera-baserede vine har en rubinrød farve, med et  strejf af lilla når vinen er ung. Aromaen er frisk, med bløde  dufte af modne blommer og en gennemført fornemmelse  på ganen. Den smager af efterår med modne blommer,  jordede rødbeder og milde krydderier. Den blide varme  bekræfter endnu engang af dette er en der er særlig god  til efteråreret eller foråret. 

Barolo, Domenico Clerico                                                                                     
559.- fl

Dette er et af de mest populære vine fra regionen.  Denne Barolo-vin har fået gode scoringer fra forskellige  kritikere: 2011-vintageen fik 90 point af Wine Spectator. 


VENETO

Neropasso Originale IGT Rosso Veneto, Biscardo
69.- gl   159.- ½fl   309.- fl
 
Denne vin har en intens rubinrød farve. Spicy bouquet  med antydninger af kirsebær, sorte kirsebær og blomme  kompot. Fin og fløjlsagtig på paletten og bløde tanniner  som finish. Store guldmedalje fra Mundus Vini samt titlen  “Commended” fra International Wine Challange.  7 ud af 12 Mundus Vini store guldmedaljer.

Valpolicella Superiore Ripasso Monti Garbi DOC, Tenuta Sant’ Antonio
179.-fl
Farven er varm og intens rubin rød med den helt rigtige  kompleksitet. Noter af røde frugter og kirsebær blender  perfekt med den maskuline aroma af egetræ, ialt en  sofistikeret og givende vin, som er blød og omfavnende  på tungen og en dejlig fordelt tannin med en spændende  og forførende krydret eftersmag, som giver en vibrerende  energi og integritet. Denne vin har hele 2 glas i Gambero Rosso 

Valpolicella Ripasso DOC, Biscardo                                                                   
349.- fl 
Vinen er lavet på den klassiske druesammensætning af  Corvina, Molinara og Rondinella og smager også som en  klassisk Ripasso skal smage. Den har en intens rubinrød  farve og en karakteristisk bouquet med delikat parfume,  der minder om bitter mandel. Smagen er tør og fløjlsagtig. 

Cabernet Sauvignon Capitel de Monte Tenuta Sant’Antonio
429.-fl 
Vinen har en smuk mørk lilla farve. Den har aromaer af brombær og solbær, intens og insisterende. De samme noter finder man i vinens dynamiske og fyldige smag med undertoner af lakrids og kakao. Tanninen er fin og velourblød, med en langvarig eftersmag, der garanteret forbløffer og begejstrer hver gang – og derfor har denne vin naturligt nok også modtaget 3 glas i Gambero Rosso.

Amarone della Valipolicella Clasicco Biscardo                                               
499.-fl 
Intens granat-rød, rødvin med karakteristisk bouquet   intens og vedvarende med hints af kirsebær. Amaronen  er fløjlsagtig, let bitter og minder om kirsebær og bitre  mandler i smagen. 

Amarone della Valipolicella, Castagnedi Tenuta Sant’Antonio         
375.- ½fl     599.-fl
Denne Amarone har en smuk rubinrød farve med flotte farvespil.  Den dufter af modne røde frugter, krydderier og lakrids samt sort  peber med en antydning af chokolade. Smagen er smukt af balanceret, den er rund med en fuldkommen blødhed. Den er  elegant og fin. Dette er resultatet af en enestående vinproduktion  fra pionererne fra Castagnedi familien, der også har modtaget  2 glas i Gambero Rosso for denne vin. 

TOSCANA 

Rosso di Montalcino, Villa Le Prata
369.-fl 
Produceret i tre forskellige vinmarker i højder, der spænder fra 210 til 510 meter over havets overflade, er det det yngste og friskeste udtryk for sangiovese dufte. Vinificeret i ståltanke i ca. Tyve dage, den gennemgår en modningstid på ca. Et år i franske tonneaux af 5 hl og 7 hl og i slaviske eg-tønder på 30 hl.

Vino Nobile di Montepulciano, DOCG, Poliziano
399.- fl 
Vino Nobile di Montepulciano har en dyb mørkerød farve med masser af tanniner, syre og fyldighed. Det er en krydret vin med en harmonisk og blød finish. Prugnolo Gentile druen er en anerkendt gave til vindyrkning. Resultatet er Vino Nobile di Montepulciano – velstruktureret, med en lang levetid og intense aromaer. Nydes ideelt til lam- og kalvekød, samt krydret oksekød.

Brunello di Montepulciano, Arpa
629.- fl 
100% Sangiovese, fuld, rund og silkeagtig, med masser af aromaer af brombær og blomme. Fuld bodem elegance med fine tanniner og krydrede eik noter i finishen.

 VINO DA DESSERT – DESSERTVINE – DESSERT WINES               

Sutto Veneto (0.375l)                                                                      
69.- gl      299.- fl 
Harmoni og glæde i en afbalanceret gylden ambrosia.
 
Recioto Valgrande (0.5l)                                                                  
89.- gl         389.- fl
Intense rubinrød farve; Næsen har delikate aromaer af  brombær marmelade og krydrede hints; Meget elegant  til ganen, god struktur. Dessert vin, fremragende, når de  kombineres med chokolade.